Kati Eriikka
Arikoski
Pianist

Curriculum Vitae

Kati Eriikka Arikoski (s. 1979) aloitti piano-opintonsa Kuopion Konservatoriossa. Vuodesta 1999 hän on opiskellut Turun Taideakatemiassa, josta hän valmistui keväällä 2005 yliopettaja Jukka Juvosen luokalta pianopedagogiksi. Keväällä 2008 hän valmistui musiikin maisteriksi Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta, professori Niklas Sivelövin luokalta.

Keväällä 2011 Arikoski valmistui jatko-opinnoistaan soittaen ensikonsertin maaliskuussa Kööpenhaminassa. Hän jatkoi opintojaan kamarimuusikkona yhteysolistiluokalla Tim Frederiksenin ja Jens Elvekjærin johdolla. Pianotrio Gimelia debytoi helmikuussa 2012.

Opintojaan Arikoski on täydentänyt Itävallassa Grazin musiikkiyliopistossa vuosina 2001–2003. Arikoski on osallistunut lukuisille kotimaisille sekä ulkomaisille mestarikursseille. Opettajina kursseilla ovat toimineet mm. Matti Raekallio, Erik T. Tawaststjerna, José Ribera, Pierre Réach, Emanuel Krasovsky ja Liisa Pohjola.

Hän on esiintynyt sekä soolokonsertein, kamarimuusikkona että lied-pianistina Suomessa, Itävallassa, Tanskassa, Islannissa, Ruotsissa, USA:ssa sekä Färsaarilla ja soittanut Turun filharmonisen orkesterin solistina keväällä 2004 sekä Sigyn Sinfonietan kanssa syksyllä 2006. Arikoski sijoittui kolmanneksi vuonna 2006 VII Leevi Madetoja- pianokilpailussa Oulussa, jossa hänelle myönnettiin lisäksi kilpailun erikoispalkinto parhaasta esiintymisestä. Kesäkuussa 2008 hän tuli jaetulle ensimmäiselle sijalle Tanskan kuninkaallisen musiikkiakatemian pianokilpailuissa.

Arikoski on aktiivinen kamarimuusikko. Tanskassa hän esiintyi laulaja Elisabeth Hanken kanssa sekä pianoduona Anna-Mari Peltosen kanssa. Pääasiassa nelikätistä pianomusiikkia esittävä pianoduo soitti yhdessä vuodesta 2000 lähtien. Nykyään Arikoski opettaa sekä pianoa että swing tanssia Usa:ssa.